30 Nisan 2013 Salı

Kitap




Debbie MacomberAnne-kız ilişkisini de anlatan son zamanlarda okuduğum ve çok etkilendiğim bir kitap var. Eminim bir çoğunuz yazarın farklı kitaplarını okumuşsunuzdur. Sıcacık, insanın içini ısıtan,  gülümseten romanlar. Yazarın başka kitaplarını da okudum ama şimdi  sözünü ettiğim 'Bahçemde Yeşeren Umutlar' , Debbie Macomber. Anneanne-anne-kız arasındaki ilişkiler ders verici. Elbette kitap sadece bu üçlü arasında geçmiyor. Diğer aile bireyleri ve çok farklı olaylar da var. Fazla anlatıp okuma keyfini kaçırmamak gerek ancak anne olmak zor zanaat. Emek zahmet çocuğunu büyütüp tam rahata ereceğim derken, kendi annenin sağlık sorunları baş gösterir, onların üstesinden gelirken, annenin kendi sağlık-yaşlılık sorunları yavaş yavaş başlar. Yani annelerin uğraşısı hiç bitmez. Olsun anne olmak yine de çok güzel ve herşeye değer.

Kitap okumayı seviyor musunuz? Ben boş zamanlarımda kitap okumayı çok severim. Kitap okurken sessiz bir ortamda olursam adeta o kitabın kahramanı olurum. Okurken kitabı kafamda resimlerim veya kitap bir bilgi veriyorsa onu sorgularım :)neden, niçin,ne zaman:). Hangi tür kitapları seversiniz? Eğer macera kitaplarını seviyorsanız; Kara Oklar Çetesi, Mavi Zamanlar, Sevginin Kuş Kanatları, Masal Masal İçinde adlı kitapları seversiniz.
Kara Oklar Çetesi, Mavi Zamanlar, Masal Masal İçinde, Sevginin Kuş KanatlarıBahar MasallarıMesela Kara Oklar Çetesi kitabında; babalarının bıraktığı hazineyi bulmaya çalışan çocuklar var. Kara Oklar Çetesi macera kitabı olmanın yanında tarihi yerleri de anlatıyor. Hem de güldürüp eğlendiriyor.

Masal Masal İçinde, Ahmet Ümit'in. Okumayı seven büyükleriniz onu tanır, çoğu zaman büyükler için yazan yazarımız şimdi de küçüklere yazmış. İstanbul Hatırası isimli kitabını benim ailemdeki büyüklerin çoğu okudu.
Bahar Masalları da kısa öyküler okumayı sevenler için.