29 Ağustos 2015 Cumartesi

Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi

Ankara, kale, Erimtan Arkeoloji ve Sanat MüzesiAnkara, kale, Erimtan Arkeoloji ve Sanat MüzesiAnkara kalesi girişinin karşısında, Hisar Meydanı'ndaki müze; üç eski Ankara evi restore edilerek oluşturulmuş. Müze bu yıl ilkbaharda ziyarete açıldı. Salı-Pazar günleri saat 10.00-18.00 arasında ziyarete açık. Giriş ücreti tam 7 TL, öğrenci 3,5 TL . Hafta içi okul gruplarına ücretsiz. Müzede çocuklar için ''Arkeolojinin Büyülü Dünyası'' isimli etkinlikler ve ''Antik Roma'da Yaz Tatili'' isimli yaz atölyeleri de düzenleniyormuş.
Ankara, kale, Erimtan Arkeoloji ve Sanat MüzesiAnkara, kale, Erimtan Arkeoloji ve Sanat MüzesiMüzenin giriş katı ve onun altındaki katta Roma dönemi ağırlıklı olmak üzere, Eski Tunç, Hitit ve Bizans eserleri sergileniyor. Cam şişeler, çanak-çömlekler, takılar, sikkeler, mühürlü yüzükler, çivi yazılı tabletler, steller, bronz eserler, mutfak eşyaları...
Ankara, kale, Erimtan Arkeoloji ve Sanat MüzesiAnkara, kale, Erimtan Arkeoloji ve Sanat MüzesiRomalı şairin kadınlara kozmetik tarifi (sağda ikinci fotoğraf), mühürlü yüzükler, ekmek üzerine desen yapmak için kullanılan mühür (solda ikinci fotoğraf), müze duvarlarındaki nişler ve Denizli travertenleri benim en çok beğendiklerim.
Ankara, kale, Erimtan Arkeoloji ve Sanat MüzesiAnkara, kale, Erimtan Arkeoloji ve Sanat MüzesiMüzenin en alttaki 3. katında Murat Germen'in ''Ankara: Öncü Modernizmden Öykünmeci Mimesis ve Sahte Fütürizme'' isimli fotoğraf sergisi yer alıyor. Yaşadığımız şehirleri nasıl yaşanamaz hale getirdiğimizin fotoğrafları. Kelimelerle dile getirmeye zorlandığımız uyumsuzluklar bir kare fotoğrafta bir araya gelmiş. Oldukça etkileyici.