28 Mart 2013 Perşembe

Vücut Dünyası Sergisi

Body Worlds, Kentpark, AnkaraSoğuk ve kar yağışlı bir Ankara hafta sonunda birkaç aydır adını duyduğumuz sergiye gitmeye karar verdik. Kentpark'taki  Gunther von Hagens'in Orijinal Vücut Dünyası Sergisi - BODY WORLDS.  Fotograf çekmek yasak, giriş ücretli, her gün, st 10.00 - 22.00 arasında ziyaret edilebilir.

İnsan vücutları ve organlar plastinasyonla dönüştürülerek sergileniyor. Bu işlemin nasıl yapılarak örneklerin sergiye hazırlandığını anlatan video izlenebilir. İnsan vücudunun ne kadar karmaşık ve muhteşem olduğunu, yaşamın ve sağlığımızın değerini bir kez daha fark etmemizi sağladı. Bilime ve bilim adamlarının sabrına bir kez daha hayran kaldım.
İçerde fotoğraf çekilemediği için sadece broşürün fotoğrafını koyabildik.

Body Worlds' de insanın annenin karnındaki en küçük halinden dokuzuncu ayına kadarki değişimini gördüm. Beyin, kalp, mide , ince ve kalın bağırsaklar gibi organlarımızı gördüm ve hepsi gerçekti. Büyük bir insanın iskeletini, kasları ve bir çocuğun iskeletini gördüm. Kasların hareketi sağladığını anladım (bisiklete binen adam, engelden atlayan sporcu, ipe tırmanan adam). Organlarımızı tanıtan bölümde sağlıklı bir insanın akciğeri, kanserli akciğer ve sigara içen bir kişinin akciğeri, mide, beyin, kalın barsak, ince bağırsak,kalp ve karaciğer gibi iç organların görevlerini ve şekillerini öğrendim.Bu müzedeki her şey gerçekmiş.

*200den fazla kemiğimiz, 100 tane de eklemimiz varmış.

*Kalbin ağırlığı yaklaşık 300 gr mış.


26 Mart 2013 Salı

Anne Kız

kuru kafa örgü bereBiz anne kız birlikte bir şeyler yapmaktan zevk alıyoruz. Her anne kız gibi bazen didişsek de genelde keyifli zamanlar geçiriyoruz. Küçükken faaliyetlerle oyalanıyorduk ama artık yetmiyor. Benim de aklıma kızımla birlikte blog açıp yazmak, gezip gördüklerimizi, yiyip içtiklerimizi, okuduğumuz kitapları ve yaptıklarımızı paylaşmak geldi. Kızım da fikrimi beğenince bu sayfa oluştu. Yani ikimizin de ilk deneyimi. Belki bu uğraş son zamanlarda artan didişmelerimizi de biraz azaltır.Aaa bu arada kızım 10 yaşında ben de 45. Yaşlarımız gereği her olaya bakışımız birbirinden farklı. O Zendaya, Bella ve Selana Gomez hayranı, ben ise Zeki Müren, Zülfü Livaneli, Kıraç. Ben kahvemi , örgümü alıp oturmak istiyorum, o ise gezmek, atlamak, zıplamak. Örgü örmeyi kızıma da öğrettim. Bebeğine birlikte kıyafet ördük.


örgü yelek

Atkı ve lila rengi elbiseyi ben ördüm.
Annenizle hiç el iş yapmayı denediniz mi? Biz annemle bebeğime giysi, yastık gibi eşyalar yaptık. Bazen de kurabiyeler , kekler yapıyoruz. Değişik kalıplarla, çiçek, kalp, çocuk şeklinde. Pişince üzerlerini şekerlemeler ve glazürle süsleyebilirsiniz. Kekleri de çikolata parçaları ile. Biz denedik, harika oluyor. Çok süslü ve hoş kurabiyeler ve kekler ile süt iyi gidiyor. Büyükler , neskafe ile yiyebilirsiniz.


muffin

Müzik dinlemek ve dans etmek çok hoşuma gidiyor. Ben Zendaya ve Bella'yı seviyorum. Çünkü onların şarkılarını ve danslarını beğeniyorum.Dinlediniz mi bilmiyorum ama "Something To Dance For" şarkısı çok güzel. Selana Gomez'i de seviyorum. Sel'in "Who Says" isimli şarkısına bayılıyorum. Peki ya Carly Rae Jepsen "Call Me May Be" şarkısına ne dersiniz?